Lidé se dnes nezaměřují na koření tak, jako v minulosti. Pokud se podíváme na dnešní dobu, zjistíme, že bychom se o své zdraví měli zajímat daleko více než tomu bylo doposud. Jak se říká, zdraví má člověk bohužel jenom jedno, a tak je důležité se zaměřovat na různé bylinky nebo koření, jež nám mohou pomoct. Pojďme se zaměřit na koření, které nese název badyán. O jaké koření se jedná, si v následujících odstavcích popíšeme detailněji.
Koření nesoucí název badyán aneb o jaké koření jde?
Badyán je velice zajímavé koření, které vzhledově může připomínat například hvězdici. Jeho vůně je okouzlující. Jestliže se zaměřujete převážně na sladké vůně, pak je pro vás badyán tím správným kořením. Kromě sladké vůně lze v tomto koření cítit také lékořici. Badyán pochází z Číny, kde se už v minulosti proslavil. Do Evropy se však dostal až v 17. století. Dnes je tak rozšířen po celém světě. Stále se však rodný kontinent nachází v celé jihovýchodní Asii. Podobně, jako jiná koření i badyán vám má co nabídnout, a to nejenom v kuchyni, ale i v lékařství.
V Asii se využívá převážně do jedné z nejznámějších polévek vůbec. Touto polévkou je pho. U nás v České republice jej také můžeme v kuchyni využít. Zaměřit bychom se měli zejména na sladké pokrmy. Mezi tyto sladké pokrmy mohou patřit například sušenky, perník nebo jiné různé koláče. Je to zapříčiněno sladkou vůni i jeho chuti. S největší pravděpodobností vás zajímá mimo jiné i využití v lékařství. Pokud si kořeni kupujete čistě jen pro lékařské účely, prozradíme vám, na co se u badyánu zaměřit.
Lékařské využití
Z badyánu se dodnes vyrábí čaj, který se pozitivně zbavuje například koliky nebo revmatismu. Dále se z tohoto koření vyrábí přírodní lék, jež lidem pomáhá zbavit je virových onemocnění. Každé koření má něco do sebe. Výjimkou není ani badyán. Jestliže nad koupi badyánu přemýšlíte, odpověď máte přímo před očima. Využít lze jak v kuchyni, tak v lékařství. Přinejmenším alespoň na tvorbu vynikajícího čaje.